UITLEG KLEUREN & CHAKRA’S

Uitleg Kleuren & Chakra’s

ROOD “IK WIL” 
wortel chakra

De rode Balanssteen heeft te maken met aarden, overvloed en aantrekken van geld, passie, doelen bereiken, in actie komen. Fysiek staat het voor het lage rug gebied. 

Ben je bezig met het vinden van je passie, een radicale verandering te maken en of dingen door te pakken? Vind je het lastig om jezelf te aarden en goed geaard te blijven? Kies dan ROOD

Advies
om voor rood te kiezen als je: In een flat woont of als je in een rolstoel zit. De rode BalansCone kun je gebruiken om vooral de onderrug mee te masseren voor pijnverlichting. 

ORANJE “IK VOEL” 
Sacraal chakra

De oranje Balanssteen heeft te maken met je gevoel. Het mogen voelen en durven gevoel toe te laten. Dit is niet altijd gemakkelijk omdat het vaak diep verstopt zit. De ORANJE Balanssteen kan dit naar de oppervlakte brengen. 

De Oranje Balanssteen staat voor harmonische relaties, kan zijn met familie, kinderen, partner of het vinden van een partner. Verslavingen (suiker, vetten, slechte voeding, roken, alcohol etc) Door meer zelf te gaan voelen en het niet buiten jezelf te zoeken kan de liefde voor jezelf toenemen. Oranje staat ook voor plezier en creativiteit. “doe eens gek” 🙂 

Oranje Is je tweede chakra die is verbonden aan seksualiteit. Deze energie kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn. Wil je deze weer laten stromen?

Mis je plezier in je leven en daardoor ook je creativiteit die niet wil stromen? kies ORANJE 

GEEL “IK KAN” 
Solar plexus of zonnevlecht

De gele Balanssteen kan je zonnevlecht openen waardoor je weer meer in je kracht komt. Je durft hierdoor meer voor jezelf op te komen en je eigen weg te volgen. Je laat je niet beïnvloeden door wat andere mensen ervan vinden.
Het heeft ook te maken met zelf ontwikkeling en ook met het kunnen verwerken van prikkels die binnenkomen.

Fysiek heeft de Gele Balanssteen een link met je spijsvertering. Als je meer in je kracht komt kan je dat helpen bij bijvoorbeeld afvallen of van een verslaving af te komen. Je vind het makkelijker om het vol te houden.
Ben je erg onzeker en heb je moeite met je eigen mening naar buiten te brengen of voor jezelf op te komen.

Heb je spijsverteringsproblemen of buikklachten? Kies voor GEEL.

Voor pijnverlichting in het buikgebied kies een GELE BalansCone. (masseer je buik met de platte kant van de Cone in kleine cirkels met de klok mee van rechtsonder, omhoog, onder je ribbenboog richting de linkerkant en vervolgens naar beneden. Ook midden op de buik is te behandelen in cirkels met de klok mee)

 ROZE “IK VERBIND” 

Vrouwelijke hart chakra

De roze Balanssteen brengt je meer in je vrouwelijke energie.
Brengt meer zachtheid in je energie en de focus op eigenliefde neemt toe. Van jezelf houden is het thema. Lief zijn voor jezelf en jezelf goed verzorgen, tijd nemen voor jezelf (zonder schuldgevoel).

Ook staat roze voor het mogen ontvangen. Je mag het toelaten. Als je het niet toelaat blokkeert de energie onmiddellijk met de gever (vaak je partner).

Heb je er moeite mee om echt te ontvangen i.p.v. alleen maar aan anderen te geven? Moeite met van jezelf te houden? kies dan ROZE

GROEN “IK HOU VAN”

Mannelijke hart chakra
De groene Balanssteen heeft te maken met je hart openen, vergeven, dankbaarheid en heling. Liefde toelaten. In de groene Balanssteen zit de meeste liefdes frequentie 528HZ!  Fijn om te dragen en om je te helpen je hart meer te openen.

Heb je er moeite mee om je open te stellen naar anderen toe of merk je dat er geen energie stroom is doordat het geblokkeerd is? kies dan GROEN

AQUA “IK VERTEL/UIT ME” 

Hogere hart chakra

Aqua-blauw heeft te maken met hogere hart energie, het uiten van je gevoelens.  Reinigen, immuunsysteem, schildklier, verandering.
Eerst leren voelen en durven voelen (oranje) en vervolgens hetgeen wat je voelt in woorden om kunnen en durven zetten (aqua) Dit kan ook een krachtig duo zijn om beide aan te pakken.

Heb er je moeite mee om hetgeen je voelt te uiten? In woorden om te zetten zodat de ander je begrijpt? kies dan AQUA

BLAUW “IK SPREEK”
Keel chakra

Blauw heeft te maken met communicatie, duidelijk spreken en spreken voor publiek. Kan behulpzaam zijn bij depressie, wat vaak te maken heeft met het uiten. Merkt dat als er iets is dat er druk op je keel komt? Dit kan een geblokkeerde keelchakra zijn.

Vind je het spannend om te spreken voor groepen mensen? heb je moeite met het verwoorden van wat je bedoeld of duidelijk te spreken met anderen? Komen de woorden er soms hakkelend uit? kies dan BLAUW 

ZWART “IK WEET”
Mond chakra

Zwart heeft te maken met je grenzen bewaken door in je eigen energie te blijven. Geweldig als je therapeut bent om in je eigen energie te blijven en de cliënt of patiënt doet dat dan ook. Inspirerend spreken, focus. HSP mensen en vooral ook kinderen kunnen hier veel baat bij hebben. Als je in drukke gelegenheden bent voel je je snel leeggezogen? Heb je moeite met je eigen grenzen stellen?

Ben jij, of je kind een HSP-er en geef je je energie snel weg of pik je die van anderen  snel op?  kies dan ZWART

INDIGO “IK ZIE”
Derde oog chakra

Donker blauw (Indigo) heeft te maken met het derde oog. Vertrouwen op je intuïtie en visie ontwikkelen.Je bent bezig om steeds meer naar je intuïtie (gevoel) te luisteren.

Vind je het moeilijk of eng om naar je eigen intuïtie te luisteren? of je bent hier al aardig goed in maar wilt je dit steeds meer naar een hoger niveau brengen? kies dan INDIGO

PAARS “IK BEN”
Kruin chakra

Paars heeft te maken met manifesteren. Hypofyse waar hormoon regulatie plaatsvindt. Contactpunt tussen lichaam en hogere zelf. Vaak ook voor spiritualiteit om dit te ontwikkelen of te versterken. Je bent al goed geaard en wilt spiritueel  meer openen of groeien?

Je wordt steeds bewuster en wilt dit proces versnellen of voortzetten? Doe je energetisch werk? kies dan PAARS

MAGENTA “IK STA TOE”
Brug naar het spirituele

Magenta heeft te maken met de connectie met het spirituele. Het is rood en paars samen en brengt balans tussen de onderste en bovenste kruin chakra. Dus zowel aarden als spiritueel ontwikkelen. Ben je te aards en mag je wat meer openen? Ben je soms een beetje te veel aan het “vliegen” en moet je meer aarden?

Je wilt hier meer Balans in? kies dan MAGENTA

TRANSPARANT “IK STRAAL”
Licht lichaam chakra

De transparante Balanssteen geeft helderheid en heldere gedachten. Je dient wel goed geaard te zijn om deze te dragen. Een combinatie van rood en transparant kan ook goed.

Je bent goed geaard en hebt behoefte aan meer helderheid, spiritualiteit en een stapje verder? kies dan voor TRANSPARANT en ga stralen!

Voor een nog krachtigere werking kies je 2 of 3 kleuren. Hieronder enkele suggesties: 

Combinatie 1
Momenteel gaat je aandacht naar relaties, je hebt helderheid nodig en het is nodig dat je je gevoel gaat uitspreken. 
Je kiest Oranje, Transparant en Aqua

Combinatie 2
Je bent bezig met je doelen bereiken en meer overvloed creëren. Je wilt betere relaties met je klanten en je wilt werken vanuit je hart en dit laten stromen.
Je kiest Rood, Oranje en Groen

Combinatie 3
Je gaat meer doen met spreken voor groepen en je vindt dat spannend. Je mag meer in je vrouwelijke energie komen en meer leren te ontvangen. Je wilt beter gaan vertrouwen op je intuïtie en je visie nog scherper krijgen.
Je kiest Blauw, Roze en Indigo

Je kunt de kleur kiezen waar je het meest naar toe getrokken wordt, vaak is dat ook de juiste. Als je je tot meerdere kleuren aangetrokken voelt dan maak je een combinatie van 2 of 3 Balansstenen voor een krachtigere werking.

In de basis hebben alle stenen dezelfde werking en inhoud. Alleen de kleur voegt een extra frequentie toe. Hierdoor heeft elke kleur zijn eigen werking. Dit is gerelateerd aan onze chakra’s. Er zijn 12 prachtige kleuren die staan voor 12 chakra’s.

Soms is een bepaalde kleur erg geschikt om te gaan dragen terwijl je die nooit zou kiezen… : je houd bijvoorbeeld niet van geel, je wilt stoppen met roken en dan blijkt dat juist de Gele Balanssteen je het beste zou kunnen ondersteunen. Ik  heb al ervaren dat het juist heel veel kan doen als je toch de kleur kiest die je het meeste nodig hebt, gezien je situatie of het proces waar je in zit.

Je kunt ook de kleur nemen die het beste bij je past qua kleding of je lievelingskleur. Je kan er nooit “fout” mee gaan. Het zijn tenslotte natuurlijke frequenties.

Laat je gerust adviseren. Wil je jezelf en je vriendinnen of vrienden, familie of kinderen laten testen welke kleur(en) het beste is ? Boek dan NU een BalansWorkshop bij jou thuis of bij mij in de praktijk (minimaal 6 deelnemers)

Neem contact met mij op om alles door te spreken om er een gezellige, leerzame, vrijblijvende workshop van te maken. De makkelijkste en leukste stap naar meer Balans!