Ik ben Anna van Bergenhenegouwen

Holistisch Vrouwen Coach

ONTDEK JOUW KLEURRIJK POTENTIEEL

Holistische Vrouwen Coaching

Stop met najagen wat je hoofd wil en je zult ontvangen wat je ziel nodig heeft!
Veel te vaak zit ons hoofd in de weg om te kunnen voelen en weten wat wij nu echt willen. Voel jij dat het NU het moment is voor verandering? Of beter gezegd: dat het tijd wordt om helemaal jezelf te worden! Te leven vanuit jouw kleurrijk potentieel!

Loopbaanbegeleiding

Wat is er nu echt belangrijk voor jou in je job? Ben je steeds minder gemotiveerd om naar je werk te gaan? Is de balans tussen werk en privé zoek? Wil je graag je huidige werksituatie verbeteren? Wil je een andere richting uitgaan?
Maak een geheel vrijblijvende afspraak voor een GRATIS infogesprek. Ik vertel je daarin meer over wat loopbaanbegeleiding inhoud en hoe je loopbaancheques kunt aanvragen.

Holistische visie

Ik ondersteun jou graag vanuit de holistische visie waarbij ik er vanuit ga dat lichaam, geest & ziel één dynamisch geheel zijn. Dit betekent dat ik mij niet beperk tot het kijken naar die ene specifieke klacht waar jij last van hebt. Ik beschouw jou als een totaliteit, een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zowel je eet- en leefwijze, je emotionele gesteldheid evenals ook erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie jij bent en hoe jij je voelt. Is alles in balans? Dan voel jij je vitaal en energiek en zit gewoonweg goed in je vel!

Systemisch Werk

Tijdens Systemisch werk werken we met het energetisch veld waar wij allen deel van uitmaken. Dit kan gaan over jouw familiesysteem, maar er kan ook gewerkt worden met andere zaken zoals emoties, doelen stellen, keuzes maken en grenzen aangeven.

Kleur-Licht oliën

Mijn coachsessies ondersteun ik graag met Kleur-Licht oliën. Zij zijn een meerwaarde voor het in balans brengen van jouw energiestroom! Door het aanbrengen van op energiepunten en zones zijn zij een enorme bijdrage aan jouw proces.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding kan zeer nuttig zijn in de volgende situaties:

 • Je vraagt je af of je huidige job wel echt bij jou past
 • Je voelt je niet gezien & gehoord in je job
 • Je hebt niet het gevoel dat al je talenten tot zijn recht komen
 • Je hebt moeite werk & privé te combineren
 • Je hebt behoefte aan meer uitdaging
 • Je wilt niet (opnieuw) in een Burn Out geraken

Klap open voor informatie

Holistische visie

Ik ondersteun jou graag vanuit de holistische visie waarbij ik er vanuit ga dat lichaam, geest & ziel één dynamisch geheel zijn. Dit betekent dat ik mij niet beperk tot het kijken naar die ene specifieke klacht waar jij last van hebt. Ik beschouw jou als een totaliteit, een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zowel je eet- en leefwijze, je emotionele gesteldheid evenals ook erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie jij bent en hoe jij je voelt. Is alles in balans? Dan voel jij je vitaal en energiek en zit gewoonweg goed in je vel!Lees Meer…

Maar wat nu als je energiestroom is geblokkeerd? Je staat bijvoorbeeld voortdurend onder stress door hoge werkdruk of privéomstandigheden. Wat zich uit in allerhande lichamelijke klachten: Je hebt veel hoofdpijn of last van maagklachten. Ook een hoge bloeddruk, concentratieproblemen, slapeloosheid en neerslachtigheid kunnen je parten spelen. Wellicht merk je dat je immuunsysteem wel wat versterking kan gebruiken omdat je continu verkouden bent of dat je allergieën verergeren? Dit alles maakt dat jouw energie niet meer optimaal kan stromen.

Door de energieblokkades weg te nemen via bijvoorbeeld holistische Kleur-Lichtmassages in combinatie met coaching kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam z’n werk doen. Je kunt dit inzetten bij trauma verwerking, een Burn Out en zeker ook bij hormonale kwesties. Dergelijke Kleurmassages helpen jou beter de signalen van je lichaam te interpreteren. Wil jij je beter voelen of beter leren voelen? Immers, als jij jezelf begrijpt, aanvoelt en weet wat je energie geeft kun je jezelf holistisch gezond houden.

 

Systemisch Werk

Tijdens Systemisch werk werken we met het energetisch veld waar wij allen deel van uitmaken. Dit kan gaan over jouw familiesysteem, maar er kan ook gewerkt worden met andere zaken zoals emoties, doelen stellen, keuzes maken en grenzen aangeven. Lees meer

Het doel van een opstelling is om van jouw systeem (van herkomst) de niet direct zichtbare relaties met de mensen om jou heen en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

Bij een opstelling kan jij een vraagstuk inbrengen waar jij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, de mensen om jou heen, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Jij als vragende deelnemer geeft hen een plaats in de ruimte ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de door mij gestelde vragen aan zowel jou alsook de representanten. Je zal zien dat achterliggende aspecten van het vraagstuk zich laten zien als de representanten worden ondervraagd over hun gevoelens en houding ten opzichte van elkaar en de situatie. Er komen verstrikkingen aan het licht (soms in eerdere generaties) die hebben geleid tot stagnatie in jouw huidige leven. Vaak zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens als gevolg van nare gebeurtenissen, zoals het jong overlijden van een ouder of een kind, oorlogservaring en scheiding van ouders. Die onverwerkte gevoelens kunnen later geboren kinderen onbewust en onbedoeld belasten, waardoor zij uit balans zijn. Aan de hand van eenvoudige instructies van mij brengen de representanten beweging in de situatie en kan er rust komen tussen de personen die de representanten vertegenwoordigen. De effecten van zo’n sessie zijn soms op korte, maar zeker vaak op lange termijn merkbaar.

Voor deze opstellingen maak ik gebruik van diverse middelen. Dit kan een opstelling zijn waarbij we zoals hierboven genoemd andere personen inzetten, maar ook stenen, woorden op A4 papier, kussens of materialen in de natuur. Wat ook heel waardevol is: een opstelling met  mijn paarden Luna & Lilla. Zij zijn van nature prachtige spiegels voor het verkrijgen van inzichten in jezelf!

Kleur-Licht oliën

Mijn coachsessies ondersteun ik graag met Kleur-Licht oliën. Zij zijn een meerwaarde voor het in balans brengen van jouw energiestroom! Door het aanbrengen van op energiepunten en zones zijn zij een enorme bijdrage aan jouw proces. Lees meer

Kleur & Lichttherapie
Kleuren oefenen een invloed uit op onze gedachten, gevoelsleven en zetten bepaalde psychische en biologische processen in beweging. De specifieke eigenschappen van kleuren stellen jou in staat jouw innerlijke krachten op te laden. De kleurkeuze van een olie weerspiegelt jouw innerlijke behoefte en gevoel. Laat de essentie van de kleur in jou werkzaam worden met een Kleur-Lichtolie.

Licht is een krachtige energiebron en is verantwoordelijk voor vele levensprocessen. In oude culturen werd licht toegepast om z’n helende werking. Licht brengt leven en beïnvloedt hoe we ons voelen. Een dagelijkse portie licht draagt bij tot jouw gezondheid en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, je fitter voelt en beter kunt presteren.

Energiepunten en zones
Wanneer jouw energie verandert is dit voelbaar op bepaalde energiepunten en zones. Kleur-Licht oliën worden aangebracht op energiepunten en zones van de huid en geven via deze weg een impuls die doorwerkt in jouw lichaam, om het evenwicht in de energiebalans te herstellen. Het masseren van energiepunten en zones in combinatie met kleur, geur en geometrie draagt bij om je goed te voelen in het dagelijks leven. Ervaar de kracht van aanraking met Kleur-Licht oliën, de dynamiek tussen lichaam en geest en leer jouw energiebalans beter kennen.

Allemaal in één flesje
Deze oliën, ontwikkelt door Inge Cox,  zijn ontstaan uit liefde voor natuurlijke producten, inspiratie uit de Chinese filosofie en de verbinding met de natuurlijke gezondheid. Kleur-Licht oliën kun je heel gemakkelijk zelf thuis, op school of op het werk toepassen, wat heel fijn is ter ondersteuning tijdens je coachtraject. Ook tijdens yoga, bij het sporten of bij een dagelijks ‘me-time’ moment te gebruiken om je energiesysteem te corrigeren en balans te ervaren.

Loopbaanbegeleiding

In het traject loopbaanbegeleiding ga ik één op één samen met jou, met jouw loopbaanvraag aan de slag. Ik doe dit op mijn eigen wijze, waarbij ik o.a. gebruik maak van archétypes. Dit zijn aangeboren mogelijkheden, ook wel onbewuste, universele ideeënpatronen genoemd, die invloed hebben binnen al jouw levensgebieden. In de loopbaanbegeleiding ligt de focus natuurlijk op jouw job.

Het is mogelijk om de loopbaanbegeleiding via de loopbaancheques te betalen. De enige echte voorwaarde is dat je minimum 7 jaar werkervaring hebt als werknemer óf als zelfstandige en dat je momenteel werkend bent. (dit geldt dus ook als je op ziekenkas bent en/of je nog in je opzegtermijn zit). Zelf betaal je dan voor een volledig traject van 7 uur een totale bijdrage van € 80,-. Dit is opgebouwd uit de eerste cheque die je recht geeft op 4 uur begeleiding á € 40,- en , de tweede cheque die je recht geeft op 3 uur begeleiding á € 40.

Wanneer je zonder loopbaancheques de loopbaanbegeleiding wilt volgen betaal je € 65,- per uur.
Voor een traject van 7 uur betaal je dan € 455,-

Dus ik zou zeggen: heb je vragen rondom je job, maak dan zeker gebruik van je loopbaancheques!

In het kader van de loopbaancheques werk ik samen met WISL Loopbaancenter. Waarom?
WISL staat voor “We Inspire, Share and Learn”. Het WISL-team is gedreven, professioneel, geëngageerd en heeft een hart voor mensen. WISL is een groeiend netwerk van enthousiaste, ondernemende mensen die je terugvind op WISL World.

Wat is Holistische Vrouwen Coaching?

Jij bezit, net als iedere vrouw, een ongekend kleurrijk potentieel, een ongelooflijke kracht. Dit potentieel bevindt zich in jouw vrouwelijke lichaam: in jouw bekken en in jouw baarmoeder. Jouw natuurlijke, zachte, liefdevolle, gevoelige, krachtige, prachtige, intuïtieve zelf is verbonden met dit vrouwelijke lichaam. Door in contact te komen met jouw lichaam en te luisteren naar wat jouw lijf en jouw onderbewuste jou te vertellen hebben ga jij deze kracht (her)ontdekken!
Als vrouw zijn er allerlei perioden in ons leven die veel van ons kunnen vragen. Rondom zwangerschap & geboorte en tijdens moederschap kun je allerlei uitdagingen tegenkomen die jou uit balans brengen. En zeker ook tijdens de overgang wanneer er weer een nieuwe fase in je leven aanbreekt waardoor er allerlei onzekerheden kunnen ontstaan.
Samen gaan we voelen waar voor jou de uitdagingen liggen, wat jou uit balans brengt en hoe jij jouw klacht kan omzetten naar kracht!
Hiervoor zet ik diverse methoden in helemaal afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt. Dit kan zijn één van de Kleurmassages, een Access Bars sessie of een sessie met mijn paarden. En soms kan een goed gesprek je ook al vele inzichten geven!

Voor wie is Holistische Vrouwen Coaching?

Voor iedere vrouw van jong tot ouder, die bereid is om naar zichzelf te kijken, die haar lijf belangrijk genoeg vind om naar te luisteren & die het fijn vind om haar vrouwelijkheid te omarmen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Die keuze is aan jou! Je kunt kiezen voor een eenmalige sessie, een individueel traject of het Wonderlijke Wijven Traject. Weet je niet zo goed wat te kiezen? Boek dan een vrijblijvend en GRATIS OntdekGesprek.

1. Vrijblijvend en GRATIS OntdekGesprek

Tijdens dit online of telefonisch gesprek zullen we samen de mogelijkheden bespreken om te bepalen wat de grootste bijdrage aan jou zal zijn. Een OntdekGesprek duurt ongeveer 30 minuten.

2. Individuele sessie

Tijdens de individuele sessies kunnen wij ons helemaal richten op jouw specifieke blokkade(s). Er kan o.a. gewerkt worden met gesprekken, Acces Bars sessies, Kleur-Licht olië, Systemisch Werk, coaching met paarden, etc. De sessie wordt opgebouwd vanuit jouw behoeften.

3. Online Ontdek Jouw Kleurrijk Potentieel

In deze online training kun je in je iegen tempo aan de slag met de archétypes om jouw kleurrijk potentieel te ontdekken. Je ontvangt een pdf en video’s om je te ondersteunen.

4. 2daagse Ontdek Jouw Kleurrijk Potentieel

Tijdens de 2daagse ga je samen met andere vrouwen op ontdekkingstocht naar jouw kleurrijk potentieel. Vanuit verbinding loopt iedereen haar eigen pad.

5. Wonderlijke Wijven Traject

Het Wonderlijke Wijven Traject bestaat uit 6 dagen die zo’n tweewekelijks plaatsvinden (hier en daar een uitzondering). Je gaat in verbinding met andere vrouwen op onderzoek uit. De eerste twee dagen gaan we jouw kleurrijk potentieel ontdekken, daarna volgen er nog 4 dagen met elk een eigen thema: de Wonderlijke Ontdekdagen.

6. 4 Wonderlijke Ontdekdagen

Deze dagen hebben elk een eigen thema, waarin we gaan ontdekken wat dit thema voor jou betekent, waar er bij jou nog blokkades zijn en op welke manier je die kan veranderen.
Wonderlijke Ontdekdag 1. Ontdek jouw natuurlijk ritme
Wonderlijke Ontdekdag 2. Ontdek jouw zachtheid
Wonderlijke Ontdekdag 3. Ontdek jouw verbinding met jezelf
Wonderlijke Ontdekdag 4. Ontdek jouw voorouderlijke lijn

Ontdekpakketten

2daagse Ontdek Jouw Kleurrijk Potentieel

 • Ontdek jouw Kleurrijk Potentieel 2 dagen
 • 3 individuele sessies
Extra mogelijkheden
 • Bonus #1 Wonderlijke Wijven Community
 • Bonus #2 ‘Balance Your Chakra’s’ methode
 • Bonus #3 boekje ‘Chakra’s & Affirmaties
 • Bonus #4 KleurLicht olie

€562,50

Wonderlijke Wijven Traject

 • Ontdek Jouw Kleurrijk Potentieel 2 dagen
 • 3 individuele sessies
 • 4 Wonderlijke Ontdekdagen
Extra mogelijkheden
 • Bonus #1 Wonderlijke Wijven Community
 • Bonus #2 Wekelijkse Wonderlijke Wijven
 • Bonus #3 ‘Balance Your Chakra’s’ methode
 • Bonus #4 boekje ‘Chakra’s & Affirmaties
 • Bonus #5 KleurLicht olie
 • Bonus #6 Boek Healthy with Colours
 • Bonus #7 Kleurkaart KleurLicht olie

€1172,50

4 Wonderlijke Ontdekdagen

 • Wonderlijke Ontdekdag 1. Ontdek jouw natuurlijk ritme
 • Wonderlijke Ontdekdag 2. Ontdek jouw zachtheid
 • Wonderlijke Ontdekdag 3. Ontdek jouw verbinding met jezelf
 • Wonderlijke Ontdekdag 4. Ontdek jouw voorouderlijke lijn

€780

Over Mij

Wanneer mensen mijn levensverhaal horen zijn ze vaak verbaasd dat ik zo positief in het leven sta. Even een beknopte versie: Na twee maal een echtscheiding, alleenstaande ouder zijn van vier, toen nog, jonge kinderen, je weg voelen zakken in een depressie omdat het je allemaal even teveel wordt. Daarnaast verplicht worden om te werken én alles in goede banen te leiden. In een samengesteld gezin proberen het iedereen naar de zin te maken, opnieuw beginnen op een vreemde plek en daar je draai weer proberen te vinden….. Zeker geen gemakkelijke opgave.
Als ik mij iets niet voel én wil zijn dan is dat slachtoffer van de situatie! Wat een mooie, krachtige en zeker soms ook heftige lessen heb ik mogen leren! Wat hebben al deze situaties mij gespiegeld waardoor ik weer een mooie persoonlijke groei kon en mocht doormaken. Steeds dichter bij mijn authentieke Zijn komend. En denk nu vooral niet dat ik perfect ben…haha…verre van dat! Ook voor mij zijn er nog iedere dag lessen te leren. Maar wat is er mooier dan een bijdrage mogen zijn aan anderen. Hen ondersteunen in hun proces. Met mijn Eigen-Wijsheid en opgedane ervaringen!
Wil jij dit gevoel ook? Tijdens een gratis én vrijblijvend OntdekGesprek bekijken we samen waar voor jou je uitdagingen liggen en wat mijn bijdrage kan zijn in jouw proces.

“Super ervaring met de coaching. Dit heeft mij goed geholpen en veel dingen los gemaakt. Een aanrader voor iedereen!”

Johan

“Je rust en de wijsheid die je uitstraalt gaan me bijblijven.”

Irina

Anderen aan het woord

“Toen ik bij jou aankwam, zat ik diep… ver van mijzelf… door jouw open houding gaf je me de tijd om tot mezelf te komen, om te acclimatiseren…Door jouw ervaringen te vertellen, kwamen er dingen bij me los en was het voor mij geen moeite om het je te vertellen omdat je rust en vertrouwen schenkt… ook de inzichten die je mij bracht…wauw!! de middelen die je gebruikt hebben echt wel effect gehad op me! Ik sta veel beter in mijn schoenen!! Bedankt!!! Doe zo verder!”

An Vanluchene

‘Anna, jij hebt me doen inzien dat mijn doelstelling in een job waar ik voldoening uit kan krijgen correct zijn, maar niet in de job die ik in gedachte had. De werkwijze waarop je me hebt kunnen doen inzien waar mijn hart bij betrokken is (en niet mijn hoofd) was zeker leerrijk en het is me nadien ook erg bijgebleven. Ik weet nu beter wat ik waarschijnlijk eerder wist, maar waar mijn eerdere werkervaring me wel op een dwaalspoor heeft gezet.

Ik ben jou erg dankbaar en wens jou vooral een fijne verderzetting van ‘Kracht in essentie’. De titel klopt helemaal met wat je bij mij bereikt hebt.’

Andrea Dierckx

“Anna, wat ben je een (h)eerlijk mens. Je bent uitnodigend, een warme persoonlijkheid en dit is voelbaar als je coacht.”

Freja Hedeman

“Een Energetic Facelift mogen ontvangen, het was een heel ontspannende sessie en gaf terug een smile op mijn gezicht. Anna is een heel aangename vrouw die het heel goed aanpakt. Dikke merci en een aanrader. Bedankt.”

Sandra Engelen