Coachen met behulp van paarden

Wil jij weten wat paarden jou te vertellen hebben?
LUNA
'maangodin'
LILLA GUBBEN
'kleine man'
Previous
Next


Paarden zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander. Met behulp van het spiegelend vermogen van mijn paardjes,  en een juiste vertaling daarvan door mij als paardencoach,  kan jij je bewust worden van jouw gedrag. Paarden spiegelen immers gedrag en emoties waardoor je echt in contact kunt komen met jouw eigen ik.  Je kunt je bewust worden van belemmerende overtuigingen, gevoelens en emoties.  Door deze bewustwording wordt duidelijk wat jij zou kunnen veranderen of welke doelen gesteld kunnen worden.

Wat kan paardencoaching voor jou betekenen?

Tijdens  de sessie bevind jij je in de wei bij de paarden. Soms gebruik je daarbij materialen. Bijvoorbeeld wanneer we werken rondom  keuzes, grenzen en/of doelen stellen. Er wordt niet op het paard gereden, het zijn opdrachten waarbij je vanaf de grond naast, voor of in de buurt van het paard bent. (Wanneer je dit een beetje te spannend vind kunnen we ook buiten de wei starten)

Paarden kunnen niet praten zoals mensen, maar communiceren voortdurend met elkaar. Dat doen ze tijdens een sessie dus ook met jou, want jij bent op dat moment onderdeel van hun kudde. Ze reageren non-verbaal, instinctief en intuïtief op jouw lichaamstaal.  Paarden herkennen bijvoorbeeld twijfel, zekerheid of onzekerheid, daadkracht, enz. Uit recent onderzoek is wetenschappelijk aangetoond dat paarden zelfs in staat zijn positieve en negatieve gezichtsuitdrukkingen van mensen te onderscheiden.

Middels de feedback die het paard jou geeft tijdens de sessie krijg je (meer) inzicht in je eigen manier van handelen, je gedrag en/of je overtuigingen. En met behulp van mij als paardencoach kan dit vervolgens weer vertaald worden naar jouw dagelijkse praktijk. Je wordt je veel meer bewust van je omgeving, je eigen rol daarin en wat je misschien kan of wilt veranderen.

Wil je graag weten wat mijn paarden jou te vertellen hebben? Bel mij voor het maken van een afspraak: 0468 32 15 60. Ben je niet zeker of een coachsessie iets voor jou is? Je mag altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om je vragen en twijfels te bespreken.